JavaScript letiltva!

CégünkrőlTevékenységeinkPartnereinkKapcsolat

Minőség biztosítás - Quality Control

A cégek érdeke, hogy ügyfelei számára a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsák. Az ügyfelek elvárásainak nem megfelelő szintű szolgáltatás, kiszolgálás ügyfél-elégedetlenséget okozhat, amely végső soron lemondáshoz vezet.

A Quality Control bevezetésével az alkalmazott folyamatok, szabályzatok feltérképezése után, kialakításra kerül, egy cégre szabott belső értékelési rendszer, amely segítséget nyújt a dolgozók számára az elvárt célértékek pontos megismeréséhez, és segít a cégnek ennek teljesülésére vonatkozó méréseket alkalmazni.

A minőség az alkalmazottak mindegyikének rátermettségén, tudásán alapszik és azon, hogy értsék: mit várunk el tőlük.

Az adatok felhasználása különösen fontos a Quality Control (továbbiakban QC) folyamatának bevezetésében. Nyilvánvaló, hogy a szubjektív vélemények helyébe az adatoknak kell lépniük, és mindenkinek meg kell értenie: nem az a fontos, hogy mit gondol, hanem hogy mit tud!

Az ügyfelekre vonatkozó adatok gyűjtése, az alkalmazottak teljesítményének mérése az eredményesség objektív, valósághű felmérését teszi lehetővé.

A QC alkalmazásának céljai:

  • a szolgáltatás, termék - és a gyártási minőség szabályozottságának biztosítása a teljes folyamat bemutatásával,
  • az állandó és kiváló termék/szolgáltatás minőség biztosítása,
  • a termék /szolgáltatás és a minőségbiztosítás folyamatközpontú fejlesztése.

A QC olyan vezetési, mérési módszer, amely a szervezet céljainak érdekében a leghatékonyabb módon használja fel a szervezet rendelkezésére álló emberi és anyagi és szellemi erőforrásokat.

Átfogja az egész szervezet működését, nemcsak a folyamatokra terjed ki, hanem az irányításra és az erőforrásokra is. A hangsúlyt az ügyfél elégedettségre és a szervezeti működés folyamatos fejlesztésére helyezi.

Gyakran felmerül a kérdés, mi a különbség az ISO és a QC rendszere és módszere között? Erre a kérdésre személyes találkozásunk alkalmával szívesen válaszolunk.

«Vissza


Azonnali kapcsolatfelvétel: info@freevision.hu